Janne Heikkinen

Identiteettivarkauksin Stubbia vastaan

 • Identiteettivarkauden uhriksi joutuneen kunnallispoliitikon kotisivut.
  Identiteettivarkauden uhriksi joutuneen kunnallispoliitikon kotisivut.
 • "Riitta Pestolan" Uusi Suomi-blogi.
  "Riitta Pestolan" Uusi Suomi-blogi.
 • "Riitta Pestolan" FB-profiili.
  "Riitta Pestolan" FB-profiili.
 • Uudenmaan Kokoomusnuorten piirin puheenjohtajan saama sähköposti.
  Uudenmaan Kokoomusnuorten piirin puheenjohtajan saama sähköposti.

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin toimintaa kritisoineen ja puoluejohtajan vaihtamista vaatineen huolestuneen kokoomusaktiivin teksti näyttää äkkiseltään uskottavalta. Pitkäaikainen puoluetoimija Vantaalta on pahoillaan sinänsä osaavan puheenjohtajan epäonnistumisista. Jostakin syystä "Riitta Pestolasta" ei kuitenkaan löydy tietoja oikein mistään. Henkilöä ei myöskään löydy Fonecta Finderilla eikä Google osaa kertoa hänestä mitään.

Blogistin omakuva kylläkin löytyy - nimittäin tamperelaisen vihreän kunnallispoliitikon Marja Tähtisen sivuilta. Hän osoittautuu selkeästi todelliseksi henkilöksi.

Blogia on lähetelty ryhmäviesteillä ja sähköposteilla kokoomusvaikuttajille, muun muassa nykyisille ja entisille kansanedustajille, Uudenmaan nuorten piirin puheenjohtajalle ja Oulun kunnallisjärjestön puheenjohtajalle. Ryhmäviestit ovat tulleet FB-profiilista, joka on perustettu samana päivänä kuin viestien lähettäminen ja blogin julkaiseminen.

Jokainen voi päätellä, millä tahoilla on tarve hyökätä länsimielistä puheenjohtajaa vastaan näinä informaatiovaikuttamisen aikoina. Aikanaan esimerkiksi presidentti Martti Ahtisaarta ilmeisen ulkopoliittisista motiiveista vastaan käyty mediakampanja on monella hyvässä muistissa. Oli kuinka oli, härskistä toiminnasta on kyse. Ja oli motiivi millainen tahansa, on vaikea kuvitella, kuinka identiteettivarkauteen syyllistyvä henkilö kuvittelee asiansa tällä tavoin etenevän.

Tapauksen ajankohtaa on  vaikea pitää sattumana. Aikaisemmin Verkkouutisissa Francis McCarron esitti näkemyksen, kuinka nykyistä puheenjohtajaa kritisoidaan ja yritetään kampittaa selän takana. 

Oli kyse sitten informaatiosodasta länsimielistä puheenjohtajaa vastaan tai katkerien puoluetovereiden kyräilystä, niin tempaus on raukkamainen ja ansaitsee tulla jo sellaisenaan tuomituksi. Identiteettivarkaus on myös Suomen lain nojalla rikos.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Hieno kommenttipuheenvuoro ala-arvoisten menetelmien paljastamisesta, joilla suomalaisessa julkisuudessa vaikutetaan tiettyjen tahojen intressien mukaisesti!

Näiden ja niitä tuottavien verkostojen paljastamiseksi on tehty kansalaisaktivistien ja journalistien toimesta hyvää työtä. Vielä tarvittaisiin integriteettinsä pitävä siviilitiedustelu, joka voisi rekonstruoida näitä raukkamaisten ja vieraiden intressien pussiin pelaavia verkostoja laillisesti ja tehokkaasti.

Käyttäjän JanneHeikkinen kuva
Janne Heikkinen

Kiitoksia Aki! Tämä oli jo niin tökeröä ja organisoitua vastavaikuttamista, että tähän oli pakko puuttua.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Mielenkiintoinen kirjoitus. Tapaus on Uuden Suomen osalta selvityksen alla.

Uuden Suomen käyttöehdoissa sanotaan muun muassa seuraavasti: ”Blogipalvelu-keskustelua ylläpitävä ja hallinnoiva Asiakas sitoutuu antamaan oikean nimensä ja tarpeelliset yhteystietonsa henkilöautentikointia varten".

https://oma.uusisuomi.fi/kayttoehdot

Kerron tässä käytännöstämme yleisesti: jos henkilöllisyyden selvitys johtaa siihen, että on hyvin perusteltu syy uskoa, että kyseessä on feikki, poistamme profiilin palvelustamme. Profiili poistetaan julkisuudesta jo selvityksen ajaksi, jos tapaus vaikuttaa melko ilmeiseltä.

Käyttäjän JanneHeikkinen kuva
Janne Heikkinen

Hienoa kuulla, että toimitus on nopeasti tähän reagoinut. Vaikuttaminen on ollut selvästi organisoitua ja tarkkaan harkittua kaikessa monipuolisuudessaan: FB-viestejä, sähköposteja, blogi jne.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Legendaarinen uutistoimisto TASS seuraa Alexander Stubbin blogia: yhteisten sotaharjoitusten amerikkalaisten kanssa "ei pidä hämmästyttää ketään."

http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2688783

Toimituksen poiminnat